A Magyar Kortárs Művészeti Galériák Országos Egyesülete (MKMGOE) egy non-profit szervezet, melynek elsődleges célja a magyar kortárs műtárgypiac elismertségének és fejlődésének előmozdítása. Az egyesület 2010 év elején alakult újjá. A taggalériák mindegyike a kortárs képzőművészet népszerűsítésével, képzőművészeink széles körben történő megismertetésével foglalkozik.

Ahhoz, hogy egy galéria az egyesületbe felvételt nyerjen, minimum két éves múlttal és komoly kiállítási portfolióval kell rendelkeznie. A Kortárs Galériák Egyesülete amellett, hogy a nemzetközi normák alapján létrejött Etikai kódex iránymutatásait figyelembe véve védi és képviseli a tagok érdekeit, aktív szerepet vállal kortárs képzőművészeti szcénán belüli kommunikáció élénkítésében, valamint iránymutatást jelent a gyűjtők számára.

A kortárs galériák kiemelkedő szerepet játszanak a magyar művészeti életben, művészeket képviselnek, támogatnak, menedzselnek Magyarországon, ugyanakkor nemzetközi kiállítások, csereprogramok és vásárok keretén belül mutatják be a magyar művészeket külföldön.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
©Kortárs Galériák Egyesülete